Efter ett ökat intresse för Motståndsrörelsen i Blekinge beslutades det att hålla en propagandadag i länet den 27:e januari.

Jag och en annan kamrat började färden i bil hemifrån mig vid middagstid på söndagen. Vi hade några mil att köra till dagens samlingsplats och stannade också vid två tillfällen för att plocka upp kamrater längs vägen. Dessa bilfärder på väg till och från olika aktiviteter är alltid ett bra tillfälle att prata med kamrater, så skedde också denna gång. Den senaste tidens kamparbete och artiklar på Nordfront diskuterades varvat med det sedvanliga pratet om jobb och familj.
20130127_blekinge2 (2)

Väl framme i Sölvesborg mötte vi upp ytterligare åtta kamrater från Skåne och Blekinge. Vi delade upp oss i tre arbetsgrupper som alla tilldelades olika geografiska mål i Blekinge. Målet för dagen var att under fyra timmar täcka så många orter i länet som möjligt med flygblad och klistermärken. Min grupp hade ansvar för Sölvesborg, Karlshamn och Ronneby.

Vi hoppade åter in i bilen och började färden österut. Vårt första stopp var ganska tidigt med Norje i Sölvesborg. Där delade vi i ganska rask takt ut strax över hundra flygblad i ett villa- och stugområde innan vi åter tog oss till bilen för att köra de närmare fem milen till Ronneby.
20120127_blekinge1

I Ronneby lade vår arbetsgrupp största delen av vår tid. Över 500 flygblad delades ut till villor och lägenheter och ett bra gäng klistermärken kom också upp på elskåp och lyktstolpar. Vissa av märkena hittade en egen plats och andra fick ersätta svenskfientlig och marxistisk propaganda. Efter lite mer än en timmes arbete var vi nöjda då vi täckt stora delar av centrala Ronnebys hushåll.
20130127_blekinge3

Vi åt varsin frukt innan vi åter började köra i riktning mot Sölvesborg. Vi skulle dock inte köra hela vägen dit utan hade en stad kvar på vägen att avverka: Karlshamn. Här lades mest fokus på att få upp ett hundratal klistermärken i de centrala delarna. Det hela gick hur bra som helst och vi fick dessutom beröm av en äldre kvinna. Efter märkesuppsättningen hade vi tjugofem minuter till godo innan vi var tvungna att återvända till samlingsplatsen. Vi valde därför att stanna till i första bästa villaområde i Karlshamn för att dela ut flygblad. Även här hann vi få ut strax över hundra stycken blad.
20130127_blekinge4

På vägen tillbaka konstaterade vi att vi alla var nöjda med vad vi hunnit med under den något knappa tiden vi haft till godo och vi var alla nyfikna på att få höra vad de andra arbetsgrupperna hunnit uträtta.

Vår bil var sist på plats till återsamlingen och avrapporteringen kunde därför börja direkt vid vår ankomst. Totalt hade våra aktivister hunnit få ut mellan 1500 och 2000 flygblad samt satt upp flera hundra klistermärken. Orterna som de andra grupperna spridit budskapet på var Karlskrona, Olofström, Mörrum, Mjällby, Nättraby och Svängsta. Inga problem hade uppstått på något av ställena. Ett gediget och väl utfört dagsverk med andra ord!
20120127_blekinge5

En mycket välkommen gemensam bit mat intogs innan vi styrde hem till en aktivist för att hålla gruppmöte. Där bjöds på hembakat fikabröd och kaffe. Efter mötet hölls långa diskussioner om hur vi bäst ska utveckla och expandera verksamheten under året. En hel del bra beslut fattades och några aktioner planerades upp som Nordfronts läsare garanterat kommer få se realiserade under året.

Dag hade blivit sen kväll innan jag tagit farväl av mina kamrater för denna gång och vädret som varit stabilt runt nollstrecket med uppehåll hela dagen hade nu utvecklats till kraftig blåst och snöfall. Ovädret till trots hade jag en känsla av välbehag efter en god kampdag i Blekinge. Jag styrde bilen hemåt med tankarna riktade mot alla de människor som ännu inte är aktiva i frihetskampen i Blekinge. Det är hög tid att de engagerar sig nu. Kampen behöver även er!blekingef


  • Publicerad:
    2013-01-30 00:09