REGERINGEN. ”Är Hultqvist full eller vad håller han på med?” Den frågan ställer sig många som såg kvällens debatt mellan försvarsminister Peter Hultqvist (S) och Jimmie Åkessson (SD).

Det var i SVT:s program Aktuellt som Peter Hultqvist debatterade med Jimmie Åkesson angående ett utspel som försvarsministern gjorde i en krönika i Dalademokraten. I denna beskrevs SD:are som djur som måste tämjas och han kallade dem även för grisar.

Det uppskruvade tonläget fortsatte under kvällens debatt mellan de båda politikerna, men vad de allra flesta nu pratar om på sociala medier är försvarsministerns obalanserade uppträdande under själva debatten. Bland annat genom hans osakliga angrepp men framförallt att han skakar med händerna och inte klarar av att debattera utan att läsa innantill från en fusklapp.

— Hultqvist stod just för årets mest pinsamma ögonblick i svensk politik. Och där är konkurrensen knivskarp, skriver en person på Flashback.

— Bra för SD att S låter ministern med störst förtroende skämma bort sig på det här viset. Garanterat förtroenderas, skriver en annan.

Twitter är många av samma åsikt. Bland annat menar flera att försvarsministern verkade berusad.


  • Publicerad:
    2021-02-09 23:00