Idag inleds rättegången mot Peter Mangs i Malmö. Mangs är åtalad på 21 punkter för bland annat tre mord och tolv mordförsök.

Under måndagen offentliggjordes åtalet mot den misstänkte serieskytten Peter Mangs. Åtalet omfattar tre mord, tolv mordförsök, ett fall av förberedelse till mord, två fall av grovt olaga hot och skadegörelse, ett fall av grovt övergrepp i rättssak och två fall av skadegörelse.

Sedan det blivit känt att ett flertal skjutningar i Malmö hade kopplingar till varandra har media velat göra gällande att offren valts ut slumpvist och enbart på grund av att de varit av utländsk härkomst. Chefsåklagare Solveig Wollstad bekräftade idag att man tror det funnits flera motiv till gärningarna. Förutom ”ett visst mått av främlingsfientlighet” talade Wollsten också om ”aggressivitet mot personer som tidigare varit dömda för brott”.

Peter Mangs själv nekar till alla brott förutom två fall av skadegörelse. Mangs, som suttit häktad sedan november 2010, uppges även mestadels ha valt att inte kommentera förhörsledarnas frågor. Han har enligt sin försvarsadvokat ägnat tiden i häktet åt att skriva musik och böcker.


  • Publicerad:
    2012-05-07 15:21