INRIKES. En av de pistoler som stals från regeringskansliet förra året hamnade i händerna på en nu 16-årig pojke, som misstänks för mordförsök.

Förra året stals sex pistoler från regeringskansliet, tillsammans med hundratals patroner expanderande ammunition. Senare greps en securitasvakt, som visade sig ha stora privata skulder, misstänkt för stölden.

Nu har det kommit fram att ett av dessa vapen sålts till en nu 16-årig pojke som misstänks för ett mordförsök som ska vara en del av ett pågående knarkkrig. Det hela uppdagades då ungdomen, som flytt från ett HVB-hem i Uppsala, greps efter ett inbrott i Sundsvall. Bland dennes tillhörigheter fanns pistolen av modellen Glock 17.

Pistolen skulle han ha köpt av någon annan, oklart vem. Vad han tänkt ha pistolen till svarade han heller inte på. Pistolens serienummer kontrollerades under utredningen och det visade sig då att den var en av de pistoler som stals från regeringskansliet.

Det hela slutade med att pojken greps misstänkt för mordförsök, då han enligt uppgifter som hämtats från den knäckta mobilappen Encrochat  i maj 2020 ska ha misslyckats med ett mordförsök mot en ung man i en gängkonflikt. ”De här va skämmigt, han misslyckas, han tappar gunnen” skrev en högre gängmedlem om misslyckandet.


  • Publicerad:
    2020-12-02 20:50