KARLSKOGA. När Philip Karlström kördes in akut till sjukhuset i Karlskoga med proppar i sina lungor fick han spendera natten i förrådet.

Första gången Philip Karlström kom till sjukhuset konstaterade läkarna att han hade proppar i lungorna. Han fick först en inskrivningslapp på grund av situationens allvar, men blev sedan hemskickad. Väl hemma igen blev Philip sämre och hans mamma, Åsa Karlström, skjutsade tillbaka honom till sjukhuset. Han blev då inskriven för natten.

Philip fick ligga i ett rum fyllt med tuber och kartonger och hans mamma blev hänvisad att sova på en filt på golvet. Personalen sprang in och ut i rummet under hela natten.

Andra natten på sjukhuset fick Philip flytta till lite finare vyer. Läkarexpeditionen blev hans nya övernattningssal. Senare fick han dock plats i en vanlig sal, men då tog nya patienter över platsen i förrådet.

Philips mamma tycker att de ansvariga bör ha mer framförhållning och planera somrarna bättre. ”Det är som att de tror att folk inte blir sjuka när det är semester”, säger hon till Expressen.

Verksamhetschefen på Karlskogas klinik för medicin och geriatrik, Håkan Lindvall, beklagar det som hänt. Han menar att den uppkomna situationen beror på överbeläggningar. Enligt honom var det inte ett förråd som Philip fick ligga i, det var ”ett behandlingsrum som förvarade material som personalen får gå in och hämta”.

Källa:
Patienterna fick sova i sjukhusets förråd


  • Publicerad:
    2013-07-14 22:34