INRIKES. Polisen larmades i fredags eftermiddag om en skjutning i Frufällan. En 16-årig pojke hade då blivit skjuten med hagelgevär och lyckades därefter fly genom att simma över Öresjö. 

Genrebild. Foto: Tony Webster (CC BY SA).

Polisen larmades i fredags eftermiddag om en skjutning i Frufällan, i norra Borås. Polisen säger till Aftonbladet att de fick in flera larmsamtal från personer som hörde skott.

Efter ett tag dök en skottskadad pojke upp, då han sökte hjälp i ett bostadsområde. Han hade tidigare befunnit sig på Vikåsaudden intill Öresjö tillsammans med två andra män, det var några hundra meter ifrån platsen där han senare blev hittad med skottskador.

Enligt uppgifter ska de två andra männen ha tvingat av pojken hans kläder, innan de sköt honom i överkroppen med ett hagelgevär. Skadorna var inte livshotande så pojken dök panikartat ner i sjön för att fly gärningsmännen. Han simmar sedan över sjön samtidigt som han blir beskjuten. Efter att ha sökt hjälp i ett bostadsområde fördes han till sjukhus.

En man i 25 års åldern har pekats ut som en av de misstänkta gärningsmännen, och enligt uppgifter är han sedan tidigare dömd för ”narkotikarelaterad brottslighet”. Mycket mer information än detta har inte polisen kunnat gått ut med, och uppmanar allmänheten att komma med tips eller eventuella vittnesmål i ärendet.


  • Publicerad:
    2020-10-11 22:00