INRIKES. I Kristianstad blev en pojke våldtagen av en annan pojke under en skolresa. Den utsatta pojken vågar inte gå till skolan längre och föräldrarna har beslutat att hålla honom hemma. Nu anmäls skolan till Skolinspektionen för utebliven undervisning.

Det var under en skolresa som en pojke från Kristianstad blev våldtagen av en annan pojke. Gärningsmannen är under 15 år vilket innebär att han inte är straffmyndig.

Efter att en polisanmälan gjordes beslutade skolan att de båda pojkarna skulle få undervisning på olika tider så att de skulle slippa mötas men tills för en tid sedan bestämde skolan att de båda pojkarna kunde gå tillsammans igen med hänvisning till att skolan ska ”vara objektiv” och att ”ord står mot ord”.

Den utsatta pojken vågar efter beslutet inte längre gå till skolan alls och föräldrarna bestämde sig då för att hålla pojken hemma istället.

Nu vill Skolinspektionen senast den 15 maj ha svar från skolan på 16 olika punkter bland annat på hur länge eleven varit borta och vad skolan har gjort åt frånvaron.

Källa:
Skola utreds efter våldtäktsanmälan


  • Publicerad:
    2017-04-24 11:20