USA. En busschaufför i Ohio klarade med nöd och näppe livhanken när tre svarta ungdomar anföll och sköt honom med tre skott. Anledningen till överfallet var att en av de svarta skulle ”mörda isbjörnen” för att få vara med i gänget.

Police-bus

Den uppmärksammade ”leken” knockout-game, där svarta ungdomar slår oskyldiga vita medvetslösa, har plågat USA:s vita befolkning under en tid. I vissa delstater kallas leken ”Polar Bear Hunting” och ibland tar den sig ett aggresivare uttryck.

När den 49-årige busschauffören Rick Waggoners buss gick sönder längs turen blev han attackerad av ett gäng svarta ungdomar. Waggoner blev knivstucken i armen och fick tre skott avlossade mot sig, ett träffade i höften och två fångades turligt nog upp av en pocketbok han hade i bröstfickan.

Busschauffören ska efter att ha blivit beskjuten och knivskuren ändå lyckats ta pistolen från en av gärningsmännen, som då flydde. Waggoners sköt då själv mot de flyende gärningsmännen, men vet dock inte om han träffade. Innan attacken ska en av de svarta ungdomarna ha sagt till en av de andra att ”om du vill vara fullvärdig i klubben så måste du döda isbjörnen”.

Rick Waggoners, som uppges vara en av de bästa på sitt jobb, kommer återhämta sig fullständigt från sina skador. Polisen kommer nu analysera film och bildupptagningen på bussen för att kunna fastställa vad som verkligen hänt.

Källa:
Religious Book Saves Bus Driver’s Life From Gunshots


  • Publicerad:
    2014-02-25 19:15