MASSINVASIONEN. Den polska ambassadören i Rom har avvisat det nya EU-avtalet för omfördelning av migranter och meddelar att inga migranter kommer att accepteras i Polen.

Ambassadör Anna Maria Anders säger att regeringen i Warszawa endast kommer att välkomna migranter som har språkliga och kulturella band till det polska folket, rapporterar den italienska tidningen Il Giornale och amerikanska Breitbart.

— EU vill ha omfördelning, men vi ändrar inte vår ståndpunkt. Warszawa gör redan så mycket. I Polen finns det två miljoner ukrainare, av vilka många har flytt från krigszoner. De integreras bra, delar delvis vårt språk, traditioner och kultur, säger Anders.

Hon talade även om hur viktigt det är med kristendom i Polen och om landets historia under kommunismen.

EU:s omfördelningsavtal, även känt som Malta-avtalet, går ut på att omfördela migranter över Europa från överbelamrade länder som Italien och Grekland. Omfördelningen ska ske inom fyra veckor från migranternas ankomst.

Italiens nya regering har nu återigen öppnat sina hamnar för migranter. Detta efter att Matteo Salvini hållit dem relativt stängda och som en följd även drastiskt minskat antalet dödsfall på Medelhavet.

Källa:
Poland Rejects European Union Migrant Redistribution Plan


  • Publicerad:
    2019-10-03 08:50