UTRIKES. Öppettiderna i polska butiker kommer begränsas kraftigt på söndagar. Målet är att fler ska kunna spendera mer tid med sina familjer.

Polens president Andrzej Duda skrev under tisdagen under en ny lag som har som mål att ge människor som jobbar inom handeln mer tid åt sina familjer. Enligt Duda vill man framförallt komma åt stora internationella kedjor som i jakten efter större vinster tvingar anställda att arbeta allt längre dagar.

De enda undantagen för den nya lagen är bensinstationer, hotell, artistiska tillställningar, bagare och små familjeföretag. Lagen som träder i kraft den första mars innebär att butiker som inte är undantagna bara får hålla öppet två söndagar i månaden.

Under ceremonin då Duda undertecknade lagen sade han att den nya lagen kommer att ge många barn möjligheten att spendera mer tid med sina föräldrar. Han sade också att detta är ett försök av Polen att ta samhället tillbaka till ett normalt tillstånd, och han hoppas att fler EU-länder följer landets exempel.

Källa:
Poland limits Sunday shopping to benefit family life


  • Publicerad:
    2018-01-31 15:00