POLEN. Polen vill inte ta emot så många flyktingar som EU vill tvinga på landet. Detta då Polen anser sig ha en skyldighet att vara redo att hantera flyktingar från Ukraina.

Under EU:s ministermöte i måndags valde Polen att ta emot 2 000 flyktingar från Eritrea och Syrien. EU hade dock föreslagit drygt 6 300 flyktingar.

Flyktingarna som Polen gått med på att ta emot kommer främst från lägren i Grekland och Italien men också från läger som ligger utanför EU, meddelade biträdande inrikesminister Piotr Stachańczyk efter EU-mötet.

Anledningen till att Polen inte vill ta emot fler flyktingar från utomeuropeiska länder är att de prioriterar europeiska flyktingar.

— EU Föreslog 6 300, men vi måste vara beredda på att hjälpa fler flyktingar från Ukraina, vi har ett ansvar för dem som kommer över gränsen i öster, sa Rafat Trzaskowski, vice utrikesminister i Polen, till TVN 24.

Ministermötet lyckades placera ut 32 000 av de 40 000 planerade flyktingarna som för tillfället befinner sig i länderna kring Medelhavet.

Källa:
Polen tar emot 2000 flyktingar


  • Publicerad:
    2015-07-21 23:55