INRIKES. Den polis som tidigare åtalats för grovt koppleri tillsammans med sin hustri frikänns från misstanken, däremot fälls hustrun.

Nordfront har tidigare skrivit om att en polisman tillsammans med sin hustru åtalats misstänkta för grovt koppleri, då det förekommit omfattande prostitution vid den thaimassagesalong paret drivit. Tillsammans misstänktes de ha tjänat miljontals kronor på verksamheten.

— Jag har åtalat paret för grovt koppleri eftersom de tillsammans och i samråd bedrivit en massagesalong i centrala Stockholm där de har främjat och utnyttjat att flera målsäganden har sålt sexuella tjänster mot ersättning. Jag menar att kvinnan har sett till att andra kvinnor varit där och sålt sexuella tjänster, sade chefsåklagare Per Nichols då i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Nu har en dom i målet kommit från Stockholms tingsrätt, där mannen frikänns från kopplerianklagelserna medan hustrun döms till tre och ett halvt års fängelse, då det bara är hon som enligt tingsrätten går att knyta till verksamheten. I ett pressmeddelande skriver tingsrätten följande:

Tingsrätten har konstaterat att utåt sett erbjöd salongen hälsomassage men att det bakom kulisserna även förekom försäljning av sexuella tjänster. Enligt tingsrätten är den kvinnliga innehavaren av verksamheten överbevisad om den olagliga verksamheten och hon döms därför för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott till fängelse i tre år och sex månader. Vidare förverkas ca 2,5 miljoner från henne som utbyte av brott och hon får också näringsförbud under fem år.

[…]

Tingsrätten frikänner mannen för koppleribrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott eftersom det inte är ställt utom rimligt tvivel att han har gjort sig skyldig till brott. Enligt tingsrätten har det i denna del förekommit många antaganden och spekulationer, vilket inte kan läggas till grund för en fällande dom i ett brottmål med det höga beviskrav som gäller.

Polismannen döms dock för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen och ringa dopningsbrott. Straffet för detta blir enligt pressmeddelandet dagsböter.


  • Publicerad:
    2020-10-28 15:55