GREKLAND. Tidigare i veckan hittades en fyra år gammal vit flicka i ett zigenarläger i Grekland. Nu misstänker grekisk polis att ytterligare tio barn som hittats i det aktuella lägret kan vara offer för människosmuggling.

Untitled-555

Den chockerande nyheten kommer i kölvattnet av att den grekiska polisen under förra veckan hittade en vit fyra-årig flicka i ett zigenarläger i centrala Grekland. Enligt Daily Mail misstänker den grekiska polisen nu att så många som tio andra barn som hittats i samma zigenarläger kan vara offer för människohandel bedriven av organiserade kriminella zigenarligor.

sigøynerleir-460x297

Barnsmuggling och illegal adoption blir allt vanligare i Grekland och zigenarligor har anklagats för att ha smugglat hundratals barn från olika länder. Efter att ha smugglats in i landet utnyttjas barnen till att tigga, råna och stjäla, allt som en del av ett internationellt brottsligt nätverk som organiseras av ”Fagin-liknande chefer”. Pojkar och flickor så unga som tio år kan tjäna upp till 20 000 kronor genom denna kriminalitet. Vinsten tillfaller inte barnen, utan personer högre upp i nätverket. Man tror att omkring 200 barn för närvarande är involverade i verksamheten, och att mycket av pengarna smugglas tillbaka till Rumänien och används för att köpa upp egendom där.

Detaljerna i dessa ”familjenätverk” framkom förra året efter rättegången mot zigenarna Remus Stoian och Palos Constantine. Både Stoian och Constantine dömdes för att ha lett och organiserat ett internationellt kriminellt nätverk som transporterat minderåriga till bland annat Frankrike för att begå olika former av brott. Bägge männen opererade från ett illegalt zigenarläger i Saint Denis, utanför Paris. Från detta läger smugglades barn mellan Frankrike, England och Rumänien.

sigøyner-tigging-460x311

Bland de bevis som presenterades vid rättegången fanns inspelade telefonsamtal där Stoian och Konstantin hördes diskutera detaljerna i sin verksamhet. Barnen transporterades bland annat till berömda turistattraktioner för att stjäla och varje barn kunde tjäna cirka 3000 euro i månaden. Barnen flyttades runt en hel del mellan olika städer och länder för att förhindra att någon skulle upptäcka att de utnyttjades.

Polisen i Frankrike sade efter rättegången förra året att detta var bara ett av många liknande nätverk som verkar i städer som Paris.

Denna notis publicerades ursprungligen på Nordfront.net.

Källa:
Children as young as 10 ’sent to England to steal for gypsy masters’
Revealed: The rundown home where the four-year-old ’Greek Maddie’ lived with her gypsy ’abductors’


  • Publicerad:
    2013-10-20 22:01