MALMÖ Under kvällen 19 november stoppades en taxi i Malmö. I taxin fanns tre för polisen tidigare kända män, och en skarpladdad pistol.

Den 19 november stoppades det en taxi i Kirseberg, Malmö. I fordonet fann polisen en skarpladdad pistol. I taxin fanns det tre män, varav alla tre var tidigare kända av polisen.

Kammaråklagare Lisa Åberg ville inte kommentera ifall det gällde en rutinkontroll eller ej, rapporterar Sydsvenskan.

En av männen begärdes häktad misstänkt för grovt vapenbrott. Mannen är 25 år gammal och har tidigare dömts för att ha avlossat ett vapen in i en lägenhet i Stockholm under februari 2019. Mannen dömdes då i tingsrätten till 8 års fängelse. Hovrätten sänkte straffet till tre år. 25-åringen hade i mars i år avtjänat sitt straff.

Några timmar efter att 25-åringen häktats greps ytterligare en person misstänkt för innehav av den skarpladdade pistolen. En 28-årig man är nu också häktad. 28-åringen dömdes till fängelsestraff 2020 för innehav av två skarpladdade pistoler. Mannen fick ett straff på två och ett halv års fängelse, han släpptes villkorligt i september i år med nio månader kvar på sitt fängelsestraff.