INRIKES. Biträdande chef på Södermalmspolisen Jonas Trolle antyder i en intervju med TV4 att Nordiska motståndsrörelsen vill slåss med polisen.

Är det Motståndsrörelsens flygbladsutdelande aktivister eller batongbeväpnade poliser som egentligen söker konfrontation? Skärmbild: tv4.se.

TV4-nyheterna sände under måndagsnyheterna ett inslag om Nordiska motståndsrörelsens frammarsch. Bland annat proklamerar Bonnier-kanalen att Motståndsrörelsen idag dominerar den nationella rörelsen och att organisationen uppvisat en kraftigt ökad aktivitetsnivå.

Inslaget är dock inget hyllningsinslag till Motståndsrörelsen utan är snarast en bön till polisen att göra mer för att stoppa den nordiska oppositionen. Bland annat intervjuas den biträdande chefen för Södermalmspolisen, Jonas Trolle, som menar att för få poliser i samband med organisationens flygbladsutdelningar kan leda till ”våldsamt upplopp”, ”rusningar” och ”stora skadeutfall” trots att det snarare är det motsatta som är fallet.

Trolle hävdar också utan att blinka att det finns ”ett stort mått av önskan till provokation, önskan till kanske konfrontation” mot polisen från Motståndsrörelsens aktivister.

SE INSLAGET FRÅN TV4 HÄR.


  • Publicerad:
    2018-01-17 18:50