Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polisen fick direktiv om att inte ingripa mot upploppsmakarna i Uppsala

Av Redaktionen, 2016-07-22
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. En polisman som var på plats under upploppen som inträffade i Uppsala förra helgen dömer ut polisens insats vid upploppen. Enligt honom ska polismännen på plats nämligen ha fått direktiv uppifrån om att om att inte ingripa mot upploppsmakarna.

Det var under förra helgen som ligister löpte amok i Uppsalas invandrartäta områden. Bland annat stacks bilar i brand och polisen utsattes för stenkastning. En polisman vid namn Erik och som var på plats under upploppen kritiserar i en debattartikel på UNT polisens insats i Uppsala förra helgen. Han och hans kollegor hade nämligen fått order om att låta upplopps­makarna hållas.

Erik menar att polisen inte har samma resurser som förr för att kunna genomföra en effektiv insatser men att de under förra helgen var fullt utrustade för att kunna lösa situationen i Uppsala. ”Där satt vi rustade med hjälm, benskydd, sköldar, brandsläckare och sjukvårdsmaterial. Till vilken nytta?”, skriver han i artikeln.

Istället för gå in och gripa upploppsmakarna hade Uppsalapolisen skickat ut så kallade dialogpoliser i förorten i hopp om dessa skulle försöka sluta en uppgörelse med ligisterna som härjade där. Överenskommelsen gick ut på att de kriminella skulle försöka få stopp på de bilbränder som de hade anlagt i utbyte mot att polisen skulle hålla sig borta från Gottsunda.

”Det är nu det börjar bli galet. Samhället i form av polisen lägger över initiativet till ordning och trygghet på ett antal kriminella unga män”, skriver Erik.

Källa:
Polisman dömer ut insatsen


  • Publicerad:
    2016-07-22 08:20