INRIKES. Polisens underkastelse inför främlingarna fortsätter. Idag firade nämligen polisen i Västerbotten Ainas födelsedag.

Med syftet att till synes visa underkastelse inför invandrare valde idag polisen i Västerbotten att fira Ainas födelsedag. Aina är, förutom ett klassiskt namn med finska rötter, förortsslang för polis och har en klart negativ innebörd.

— Aina är ett slanguttryck för polisen och då tänkte vi att vi gör en grej dagen då Aina har namnsdag, säger André Westberg som är chef på Umeåpolisens ungdomsgrupp.

Polisen i Umeå bjöd in allmänheten till det invandrartäta området Ersboda så att de kunde träffa poliser under ”avslappnade former och prata”.

— De som kallar oss för det har inte bästa bilden av polisen och förstår inte vad uppdraget är eller varför vi finns. Polisen behöver inte alltid komma när det har hänt något, utan vi kan lyssna och höra vilka problem som finns, säger Westberg vidare angående de som kallar polisen för ”Aina”.

Polisen i Umeå har däremot en annan framtoning gentemot den nationalsocialistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen. Efter att dessa utfört en aktion mot barnsexhandel sa polisbefälet Jörgen Lundin att han inte ville ha ”extrema åsikter” på allmän plats.

Källa:
Aina har namnsdag – då vill polisen fira


  • Publicerad:
    2018-06-13 21:55