INRIKES. Polisen har fått information om att ett terrorbrott kan ha planerats i Sverige. Nu inleder man en nationell särskild händelse, för att förbereda sig på eventuella hot. 

Polisen har fått information om ett planerat terrorbrott i Sverige. Nu höjer man sin beredskap och inleder en nationell särskild händelse. Terrorhotsnivån i landet är hög och ligger fortsatt på nivå 3 av 5.

I praktiken innebär detta att polisen kommer att ha en ökad närvaro på vissa platser, bland annat i polisregion Stockholm, Väst, Syd och Mitt.

Anna Engelberg, pressekreterare vid polisens nationella mediecenter säger till TT att det inte finns några generella rekommendationer om att hålla sig borta från någon plats. Hon säger däremot att man ska vara uppmärksam och följa instruktioner från polisen.

Under dagen har det spekulerats i sociala medier om att ett terrordåd kommer att ske i Stockholm och att en terrorgrupp skulle befinna sig där, uppgifter som polisen nu har dementerat.

“Vi kommer att gå ut med mer information strax men jag kan så länge dementera ryktena” skriver polisens presstalesperson Helena Boström Thomas i ett mejl till Aftonbladet.


  • Publicerad:
    2020-11-06 18:20