GAYPOLISEN. Polisen i Huddinge kommun väljer att hylla den nu avslutade homofestivalen Stockholm pride. Polisen har även aktivt medverkat i firandet under den gångna veckan.

HuddingePolisen

Polisen i Huddinge har genom ett inlägg på sin Facebooksida valt att hylla homosexualitet. I sitt budskap menar man att ingen ska lägga sig i kärleken mellan människor med samma kön.

Polisen har dock under den gångna veckan själva valt att ta ett politiskt ställningstagande och göra avvikande sexualitet till norm i det svenska samhället.

Det färgsprakande Stockholm Pride är slut för den här gången. Att kunna vara, eller älska, vem man vill utan att andra behöver bry sig så mycket om det (i negativ mening) borde vara en självklarhet. Vägen dit är dock fortfarande lång.

De fördomar och inlindat hat som lyst igenom i kommentarer på Polisens sidor under förra veckan har gjort mig både arg och full i skratt. Arg för kränkningar och elakheter. Full i skratt när jag tänker mig hur enkelspårig tillvaron måste vara för en del tyckare. En välmående människa behöver sällan berätta hur andra ska leva sina liv, vem de ska älska, eller vad som är rätt och riktigt.

Jag är stolt och glad över en arbetsplats som tydligt står bakom grundläggande mänskliga rättigheter och den vackra tanken om allas lika värde.

Det innebär också att vi är till för alla er med andra åsikter och värderingar än oss. Ni får som alltid tycka vad ni vill, med förbehållet att ni inte kan uttrycka precis allt i text. I alla fall inte på våra sidor.

Puss på er!

/ Reine, yttre befäl

Källa:
Polisen Huddinges Facebook


  • Publicerad:
    2015-08-04 18:50