TYSKLAND. Under förra veckan slog den tyska polisen till mot så kallade näthatare i Berlin. Både datorer och mobiltelefoner beslagtogs som bevis men inga uppgifter har indikerat att någon gripits.

Tysk polis uppger att de under torsdagen slog till mot tio olika fastigheter i Berlin i jakten på tankebrottslingar. Sextio poliser ska ha deltagit i räden där man beslagtog datorer och mobiltelefoner som bevis. Polisen utreder just nu om något brott har begåtts men ingen uppges ännu ha gripits.

Tilltaget är en del i ett arbete för att slå ner på vad man kallar högerextremt näthat på sociala medier. Många kommentarer på sociala medier uppges rikta kritik mot mångkulturen i landet och med uppmaningar om att attackera invandrare samt boenden.

Berlins högsta säkerhetsansvarige, Frank Henkel, menar att myndigheterna ”inte kommer att titta bort om rasism eller uppvigling sprids Internet”. Vidare påpekar han dock att polisen inte hinner med att undersöka alla tankebrott utan uppmanar de sociala medierna att själva införa mer censur.

Källa:
Berlin police raid 10 sites in German capital in crackdown on online anti-migrant hate speech


  • Publicerad:
    2015-11-17 18:25