INRIKES. Enligt Polisen är Sverige så osäkert att man inte längre kan sova med öppet fönster utan att bli utsatt för brott.

När sommarvärmen slår till är det många som sover med öppet fönster för att få det svalare i sovrummet. Nu varnar Polisen för att det kan få konsekvenser i form av inbrott i bostaden.

Trots att man inte kan presentera någon statistik över riskerna så menar polisen Kjell Lindgren att det är en självklarhet att risken ökar om man sover med öppet fönster. Han menar att man till och med bjuder in till brott genom att inte bomma igen sin bostad.

— De flesta tycker om att sova med öppet fönster, men samtidigt så tar man bort ett skydd till sin bostad som annars skulle göra det svårare för en oärlig person att ta sig in. Och ett öppet fönster kan ju locka någon att göra ett inbrott som den annars inte hade gjort, säger han.

Inte ens ett så kallat fönsterlås, där fönstret bara går att öppna på glänt, kommer att hjälpa dig menar man. Men om man ändå envisas med att ha det svalt i bostaden rekommenderas man att ha speciella vädringsluckor i fönstret i vilka brottslingarna inte kan ta sig in.

Källa:
Polisen varnar: Sov inte med öppet fönster i sommar.


  • Publicerad:
    2015-06-29 17:40