GOTLAND. Polisen har börjat trakassera en av Nordiska motståndsrörelsens aktivister på Gotland, antagligen med anledning av gårdagens incident där aktivisten skällde ut de invandrare som är misstänkta för att ha gruppvåldtagit en rullstolsbunden kvinna.

Det är Nordiska motståndsrörelsens aktivist Robin Boström som nu trakasseras av polisen efter gårdagens konfrontation där invandrare misstänkta för en gruppvåldtäkt blev utskällda.

— Jag blev stannad i min arbetsbil av polisen och de frågade om körkort och nykterhetskontroll och påstod att det var en ”rutinkontroll”. Sedan rörde sig samtalet snabbt åt ett annat håll och de undrade vart bilen varit under gårdagen. Då jag inte ville svara bad polisen mig att gå ur bilen och testade mig för droger och gjorde en ögonkontroll, säger Boström till Nordfront och fortsätter sedan:

— För att trakassera mig ännu mer kör polisen mig till ett sjukhus för att ta blod och urinprov på mig, sedan körde de tillbaka mig till min bil och berättar att jag är misstänkt för drograttfylla och narkotikabrott. I samband med detta la de beslag på min telefon för att ”kolla” på den, vilket jag tror var huvudorsaken till att jag stoppades.

En polis ska när Boström pressade honom på vad de höll på med ha sagt att ”det enda jag vet är att vi ska ta reda på vem som kör den här bilen”.

Förutom att trakassera Boström ryktas det att polisen fraktat bort de misstänkta gruppvåldtäktsmännen från Gotland för att skydda dem från den upprörda lokalbefolkningen.

Missa inte Nordfronts livesändning där vi intervjuar Boström klockan 18:00 idag.


  • Publicerad:
    2016-10-06 17:55