TYSKLAND. Tysk polis är nu på jakt efter den tunisier som misstänks ligga bakom terrordådet i Berlin och har slagit till mot bostadsorten där han är skriven.

Den tunisier som misstänks ligga bakom terrordådet i Berlin jagas nu av tysk polis som har slagit till mot rasfrämlingens bostadsort. Enligt tyska källor ska mannen haft tillfälligt uppehållstillstånd och var skriven i delstaten Nordrhen-Västfalen. Uppgifterna om mannens tillfälliga uppehållstillstånd ska ha framkommit i de ID-handlingar som polisen hittade i lastbilen.

Enligt tysk media ska rasfrämlingen ha använt sig av falska identiteter men man tror att han är antingen 21 eller 23 år gammal. Polisuppgifter har pekat att man funnit dna-spår efter tunisiern i lastbilshytten och man tror att den misstänkte blivit skadad efter att ha slagits mot den polske lastbilschauffören som hittades död i hytten.

Den misstänkta rasfrämlingen ska ha ansökt om asyl i april och fick då ett tillfälligt uppehållstillstånd enligt tyska medier. Uppgifterna har dock ännu inte bekräftats av tyska myndigheter.

Källa:
Tysk polis slår till mot utpekade gärningsmannens bostadsort


  • Publicerad:
    2016-12-21 15:35