TYSKLAND. En kvinna ifrågasatte nyligen på tysk television omständigheterna kring den påstådda förintelsen. Nu har polisen stormat kvinnans lägenhet och hon kommer att ställas inför rätta.

Ursula Haverbeck deltog på den tyska TV-kanalen Das Erste och ifrågasatte under programmet den vedertagna historien kring Andra världskriget och den påstådda utrotningen av sex miljoner judar.

Haverbeck menade under programmet att man måste kunna diskutera förintelsen eftersom frågan har en enorm inverkan på den förda politiken. Hon menade även att förintelsen är den ”största och mest varaktiga lögnen i historien”.

Att ifrågasätta historieskrivningen kring Andra världskriget är olagligt i Tyskland och det uppges vara första gången sedan lagen antogs som man på tysk TV kritiserar påståendena om vad som hände under kriget.

Efter inslaget stormades Haverbecks lägenhet av polisen, även tre av hennes supportrar fick besök av polismakten. En rättegång kommer att hållas för att avgöra om Haverbeck brutit mot lagen och ifall hon döms kan det bli upp emot fem års fängelse.


Tryck på ikonen för undertexter i det nedre högra hörnet för att få en övesättning till engelska.

Källa:
German police storm home of elderly woman who debated holocaust


  • Publicerad:
    2015-06-09 18:25