POLISEN. En person har ringt polisen med anledning av att polisen på sin hemsida kallade Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Stockholm förra helgen för olaglig.

I den korta intervjun förs en intressant diskussion om vad som är en olaglig demonstration och polisen erkänner att begreppet kan vara felaktig. I efterhand verkar polisen också ha korrigerat sin beskrivning av händelsen men istället för att helt stryka begreppet ”olaga demonstration” har man lagt till en alternativ formulering där man kallar händelsen för en ”icke-tillståndsgiven demonstration”, vilket egentligen är den enda korrekta beskrivningen.

Vem som intervjuar polisen framgår inte i klippet, men klippet har uppmärksammats på hemsidan Blueshift som verkar vara en systemkritisk sida. Blueshift menar i sin artikel vidare att polisen kanske inte bara fysiskt angrep Motståndsrörelsens aktivister på Medborgarplatsen utan också kan ligga bakom attacken mot Nordfront som inleddes samtidigt som den fysiska attacken och har gjort så att hemsidan länge varit otillgänglig för allmänheten.

Hör intervjun nedan:


  • Publicerad:
    2016-01-28 01:20