FALUN. Polisen i Dalarna varnar på sin hemsida allmänheten för att åka med så kallad svarttaxi. Detta i samband med en incident under lördagsnatten då en man kidnappats och misshandlats efter en diskussion gällande betalningen.

Strax efter klockan fyra på natten till söndag fick polisen i Dalarna in ett samtal från en kvinna i Östanfors som åkt svarttaxi tillsammans med sin pojkvän. När de nått sin destination ska en diskussion ha uppstått kring betalningen.

Föraren ska då ha kidnappat pojkvännen och kört iväg med honom mot hans vilja. Sedan ska han ha blivit sprayad med någon form av vätska i ansiktet som orsakade smärta och tillfällig synnedsättning. Efter det ska svarttaxiföraren ha knuffat ut honom ur bilen och lämnat platsen.

En anmälan om grov misshandel och olaga frihetsberövande är upprättad, men polisen har ännu inte gripit någon misstänkt. Offret behövde inte uppsöka akutvård för sina skador.

Polismyndigheten i Dalarna varnar nu på polisens hemsida för riskerna med att åka med okända personer som bedriver otillåten taxitrafik eller olaga yrkesmässig trafik.

Källa:
2016-03-20 15:47, Misshandel, grov, Falun


  • Publicerad:
    2016-03-20 22:55