INRIKES. Trots att många anser att medborgarjournalisten Bechir Rabanis plötsliga bortgång väckte många frågetecken så kommer polisen inte att utreda dödsfallet. Polisen i Skåne har istället bedömt att händelsen var ett ”dödsfall utan misstanke om brott”.

Bechir Rabani blev 33 år gammal.

När medborgarjournalisten Bechir Rabani avled hastigt under natten till fredagen var det många inom den systemkritiska rörelsen som noterade att det skedde just i samband med en pågående granskning av den mäktige mediamannen Robert Aschberg. Rabani och Megafonerna hade nyligen publicerat ett filmklipp om Aschberg, som bland annat innehöll ett hembesök hos den judiske mångmiljonären.

Nu har dock Skånepolisen meddelat att man inte kommer att undersöka dödsfallet som mord eller liknande, rapporterar Samhällsnytt.

— Vi har rubricerat det som ett dödsfall utan misstanke om brott, berättar Region Syds kommunikatör Åsa Emanuelsson för tidningen.

Helsingborgspolisens presskontakt Eva-Lotta Hermansson berättar också för Samhällsnytt att man haft poliser på plats i Rabanis bostad som har ”tittat sig omkring”, men att detta är standardförfarande när någon avlider. Hon berättar också att ifall man exempelvis hade sett blod någonstans så skulle man ha ”dragit igång direkt”.

Men när Samhällsnyttjournalisten Egor Putilov når tjänstgörande stationsbefäl i Helsingborg blir tonen genast lite märkligare. Befälet vill varken uppge sitt namn eller svara på frågor ifall toxikologiska rapporter ingår i standardobduktioner.

— Om det visar sig att han dött av hjärtinfarkt då är det det som är dödsorsaken, konstaterar dock det anonyma befälet.

När Putilov frågar ifall befälet känner till att nervgifter kan orsaka hjärtinfarkter blir svaret:

— Det vet jag ingenting om… Men obduktionen ska visa om han har tagit något.

Personen slänger också enligt Putilov hastigt på luren när han eller hon ombeds att uppge sitt namn än en gång.

Samhällsnytt meddelar att man kommer att återkomma i ärendet ifall det tillkommer ny information från Helsingborgspolisen.

Tidigare idag bröt också Aftonbladet den regimtrogna medians tystnad kring Rabanis död, genom uttalanden från Aschberg själv samt tidningens ansvariga utgivare Lena Mellin. Läs mer HÄR.

Källa:
Polisen: vi utreder inte Bechir Rabanis död


  • Publicerad:
    2017-12-18 23:30