1984. Poliser som bröt sig in hos en person som de trodde bröt mot coronakarantänen fick sig en rejäl utskällning.

Storbritannien har vidtagit en karantänsliknande strategi för att bekämpa coronaviruset. Bland annat har regeringen stängt nästan alla skolor, alla pubar, restauranger samt sport- och träningsfaciliteter. Poliser har även övervakat folk på landet som är ute och promenerar med drönare samt färgat en populär ”blå lagun” svart, för att minska sjöns attraktionskraft.

Eftersom även privata sociala sammankomster nu är otillåtna – förutom mellan människor som ingår i samma hushåll – går även poliser runt och ser till så att folket håller sig till de nya lagarna.

Under dagen har en film blivit viral på internet som visar hur fyra poliser forcerat en dörr efter ha fått ett tips om en möjlig social sammankomst i lägenheten. Mannen som bor i lägenheten ville inte öppna när polisen knackade på just för att han isolerar sig själv mot coronaviruset, något som han även sade till dem när de stod utanför.

Poliserna insisterar på att kolla i den misstänktes lägenhet för att se ifall det inte finns fler personer än honom där, något som får mannen att bli fly förbannad och skälla ut de fyra poliserna efter noter.

— Ni är jävla patetiska, dra härifrån! Har ni inget annat att göra?, säger han upprört.

— Jävla gris, 20 000 pund per år för att vara ett jävla k*ukhuvud, dra åt helvete!, fortsätter han.

Filmen har fått många som menar på att en polisstat håller på att växa fram i kölvattnet av coronakrisen.

Se den här nedan:


  • Publicerad:
    2020-04-13 14:45