POLISEN. Det gick vilt till när Linköpingspolisen nyligen hade sin traditionella julfest. Festen spårade ur så pass att en förundersökning är inledd och att flera poliser omplacerats tillfälligt för att kunna ”säkra en fungerande arbetsmiljö”.

Det spårade ur under Linköpingspolisens årliga julfest. Observera att de fulla poliserna på bilden saknar samröre med festen i artikeln.

Det var under förra veckan som polisen i Linköping anordnade sin årliga julfest. Men detta år blev festen vildare än vanligt och utreds nu av polisens avdelning för särskilda utredningar.

— Efter en julfest i Linköping i förra veckan så har det framkommit uppgifter som har inneburit att det har inletts förundersökning gällande två ofredanden och en misshandel. Det här utreds av enheten för särskilda utredningar, säger Frida Braf , tillförordnad lokalpolisområdeschef i Linköping till Corren.

LÄS ÄVEN: Viftade med polisbrickan på krogen – nu varnas Skellefteåpolisen

På festen ska poliser bland annat ta tvingat kollegor att dricka sprit mot deras vilja.

— Jag kan inte gå in på vad som hänt eftersom det är under utredning. Men det är klart att generellt är det jätteviktigt att vi som sitter i ledande positioner är vaksamma på beteenden som inte är acceptabla. Om det finns en kultur eller jargong bland personal som inte är okej, så måste vi reagera, säger Frida Braf.

I väntan på utredning har nu flera av de festande poliserna omplacerats.

— Vi har använt oss av tillfälliga omplaceringar. Det är dels för att en förundersökning är inledd och dels för att säkra en fungerande arbetsmiljö i väntan på att utredningen ska bli klar, säger Braf.

Källa:
Polisens julfest spårade ur totalt


  • Publicerad:
    2018-12-19 09:45