SKÅNE. Två poliser hade som uppgift att kontrollera tåg som ankom från Danmark. Medans de väntade passade de på att motionera, vilket har mött både hyllning och kritik.

Två poliser hade fått som uppgift att kontrollera tåg som anlände till Hyllie station från Danmark för att ta hand om invandrare och lotsa dem till Migrationsverket. Under tiden de väntade försökte de sig på träningsformen Parkour.

— Vår uppgift var att kontrollera tåg som kom in till Malmö från Danmark. För att ta hand om flyktingarna som kom med tågen och slussa vidare till Migrationsverket. Tågen gick var tjugonde minut och det blåste som tusan och var en kall väntan, säger en av poliserna, Mikaela Kellner.

Två resenärer som befann sig på stationen bestämde sig då för att filma poliserna. Efter att filmerna spridits på sociala medier har flera personer hyllat de båda poliserna. Men det har även haglat kritik, till och med från polisernas kollegor som bland annat menat att man inte ska leka i uniformen och att agerandet förstör förtroendet för polisen.

Men Kellner försvarar sitt agerande och menar att det är viktigt med ”mänskliga” poliser som är ”som alla andra”.

— Jag har jobbat som polis i elva år, och har under den tiden alltid försökt att visa empati och vara mänsklig. I vårt uppdrag ingår det att skapa förtroende och att visa sig vara mänsklig – att vara som alla andra. Speciellt när det gäller unga människor. Jag tror ingen ung människa har förtroende för en polis som beter sig som en robot, säger hon.

Källa:
Parkourpolisen svarar på kritiken


  • Publicerad:
    2015-12-29 19:20