OLOFSTRÖM. Efter ”fint polisarbete” kunde tre ynglingar gripas av polisen.

Det var under onsdagen som brottet ägde rum. Tre ynglingar gick förbi en tiggare som visade upp tolv kronor i sin pappersmugg. En av dem böjde sig ner för att ge ett bidrag men tog istället pappersmuggen och sprang från platsen.

Blekinge Läns Tidning skriver om hur en polisinsats ledde till att ynglingarna kunde gripas.

Efter fint polisarbete kunde de tre ungdomarna, som är mellan 14 och 18 år, identifieras. De är nu misstänkta för stöld. Händelsen inträffade under onsdagen.

På sociala medier har många reagerat mot polisinsatsen och formuleringen ”fint polisarbete”. De målar upp bilder av hur polishelikoptrar skickades ut över Olofström och hur ynglingarna nu riskerar att åtalas för hatbrott.

”Kan ju inte annat är skratta. Raider mot tiggare där det blir av med nån krona  Det är allvarligt hatbrott och ren stöld och prioritet nr 1 för den svenska polisen”, skriver OLDDEARFlashback forum.

”Så synd om zigenaren då. Hade det varit en vit svensk som blivit bestulen på 12 kronor skulle snuten inte brytt sig över huvud taget. Än mindre skulle pk media skrivit om det”, fyller Iloveluda i.

Flera fördömer stölden men anser att det rört sig om ett pojkstreck och att polisen borde agerat på ett annat sätt. Signaturen inofficiell skriver:

”Tycker inte man visar på skadligt beteende för att man driver lite med en zigenartiggare (som stjäl för mycket mer varje dag). Om en polis hade befunnit sig i närheten hade han kunnat ge ungarna en utskällning. Allt över det är oproportionenligt och resursslöseri”.

Källor:
Tog tolv kronor från tiggare
Tiggare blev bestulen på 12 kr polis haffade ynglingar


  • Publicerad:
    2015-05-01 10:40