INRIKES. En polisman har åtalats vid Jönköpings tingsrätt för köp av sexuell tjänst. Mannen har blivit omplacerad i väntan på rättegång.

En polisman greps på bar gärning av sina kollegor i en lägenhet i Jönköping misstänkt för ”försök till köp av sexuell tjänst”.

— Här hade man lokaliserat en lägenhet, som var aktuell för den här typen av verksamhet, som man hade fysisk spaning på, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid särskilda åklagarkammaren, som hanterar ärendet.

Vidare säger Åsbäck:

— Även poliser begår ibland brott av det här slaget.

De poliser som genomförde tillslaget i lägenheten bad om mannens legitimation. Mannen räckte då över sin polislegitimation och enligt polisens utredning ska mannen ha sagt till sina kollegor:

— Ja, tyvärr har jag ID-kort med mig.

Inledningsvis erkände polismannen ”försök till köp av sexuell tjänst” men nekar i nuläget nekar han dock till detta. Han menar att man avbrutit sexköpet och därför har inget brott begåtts.

Kvinnan som tros ha sålt sex till polismannen har i polisförhör uppgett att det hon haft en sexuell förbindelse med den misstänkte mannen.

Polismannen är omplacerad i väntan på rättegång. En polischef där mannen arbetar säger:

— Han har nu arbetsuppgifter som är bättre anpassade utifrån brottet han är misstänkt för. Jag kan inte gå in på det mer än så.

Källa:
Polis åtalas för sexköp – greps av kollegerna


  • Publicerad:
    2019-01-24 23:10