Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polismördaren i Louisiana identifierad

Av Redaktionen, 2016-07-18
redaktionen@nordfront.se

USA. Under gårdagen rapporterade Nordfront om hur en person skjutit ihjäl tre poliser i den amerikanska delstaten Louisiana. Nu har han identifierats som en antivit afro-amerikan.

Louisiana

Under gårdagen sågs en person gåendes med ett gevär längs Airline Highway i staden Baton Rouge. Efter att polisen svarat på larm från allmänheten blev de beskjutna. Tre poliser sköts till döds och lika många skadades. Gärningsmannen, den 29-årige Gavin Long, sköts senare även han till döds.

Long hade tjänstgjort inom det amerikanska försvaret och var stationerad i Irak innan han avslutade sin tjänstgöring 2010. Även 25-årige Micah Johnson, som mördade fem poliser i Dallas under förra veckan, hade även han tjänstgjort och varit krigsplacerad i Afghanistan.

En film hade postats på Youtube innan dådet där Long förlöjligade de svartas protester mot polisen och manade till att använda våld istället.

Polisen misstänkte i inledningsskedet att det fanns ytterligare minst två gärningsmän och man ska även under gårdagen gripit två misstänkta. Enligt amerikansk media är man nu säker på att det rört sig om en ensam gärningsman.

Källa:
3 police officers killed, 3 wounded in Baton Rouge; gunman dead


  • Publicerad:
    2016-07-18 18:30