USA. Polismördaren och den anti-vita rasisten som sa till polis strax innan han dog att han ville ”döda vita människor, speciellt vita poliser” har nu identifierats som en 25-årig krigsveteran. Detta har nu polisen i Dallas bekräftat inför media.

Mannen som under fredagen deltog i morden på fem poliser och som skadade ytterligare sju poliser och två civila har nu identifierats av Dallas polis som en 25-årig svart krigsveteran. Mannen ifråga heter Micah Johnson, som sa till polis strax innan han dog att han ville ”döda vita människor, speciellt vita poliser”, deltog i kriget i Afghanistan.

Johnson levde i Mesquite, Texas, som är en förort till Dallas, med sin mor och beskrivs av grannarna som en ensamvarg. Enligt uppgift ska polisen ha förföljt Johnson till dennes hem där han ska ha öppnat eld mot dem från garaget. Polisen tvingades sedan att skicka in en sprängladdning som dödade Johnson då förhandlingarna inte ledde någonvart.

Dallas borgmästare Mike Rawlings höll under dagen en minnesstund för offren som han utnyttjade för att sprida mångkulturell propaganda. Han pratade bland annat om att förverkliga ”Dr. Kings dröm” och om hur hemskt slaveriet var och att dess arvtagare, samt ”Amerikas största synd”, skulle vara ”rasliga fördomar och diskriminering”.

— Tro, hopp och kärlek. Vi behöver alla tre idag, sa borgmästare Rawlings som utnyttjade minnesstunden för de fallna poliserna i politiskt syfte.

En annan politiker som också utnyttjade morden på polismännen var USA:s president Barack Obama som under presskonferensen i Warszawa började prata om Amerikas vapenlagstiftning.

En person med ledande position inom Dallaspolisen ska ha sagt att attacken mot polisen är en konspiration. Personen säger att flera personer ska ha varit involverade i planering, utförande och samordning av attacken.

Källa:
25-årig vetaran inblandad i morden


  • Publicerad:
    2016-07-08 20:05