LUND. Polisen har kallat på förstärkning efter att ett anonymt sms skickats till ett flertal personer som uppmanar studenter att inte gå till universitetet i Lund imorgon. Sms:et är en kopia av det som sändes natten innan skolskjutningen i Oregon den första oktober.

Sms:et skickades någon gång under söndagsmorgonen och polisen fick in en anmälan omkring fem på eftermiddagen. Sms:et skickades genom appen Jodler, alla sms som skickas genom appen blir anonyma och alla som har appen och är inom sju kilometers avstånd blir mottagare. I sms:et står följande:

Några av er är ok. Gå inte till Universitetet imorgon om ni är i Lund. Kolla nyheterna imorgon morgon. Så länge jodlare.

Reaktionerna bland studenterna är blandade, en del ser det som ett riktigt dåligt skämt medan andra är oroade för att det kan vara på riktigt. Polisen tar det på största allvar och har kallat in extra resurser för att kunna hantera ärendet.

— Vi tar det på största allvar. Vi är i full gång på alla fronter, säger Markus Ingemarsson, inre befäl hos polisen i Lund.

Universitetsledningen har möte under kvällen för att bedöma allvarlighetsgraden och därefter ta beslut om vad som bör göras.

– Vi har varit i kontakt med polisen och det som gäller nu är att bedöma allvarlighetsgraden i det här och vad vi kan och ska vidta för åtgärder, säger Per Gustafson, säkerhetschef vid Lunds universitetet.

Källa:
Polispådrag efter hot mot universitet


  • Publicerad:
    2015-10-11 23:55