FINLAND. Sista helgen i Augusti mottog polisen i Egentliga Finland och Satakunta emot cirka tusen anmälningar, meddelar polisen i Lounais-Suomi (sydvästra Finland). Invandrare var kraftigt överrepresenterade vad gäller vålds- och sexbrottslighet.

poliisi

I Runosmäki i Åbo blev en kvinna misshandlad av en invandrare i ett skogsparti. Mannen avbröt misshandeln först när kvinnan sa att polisen är på väg. I Perno i Åbo blev en invandrare påkommen när han höll på att våldta en kvinna i en buske.

I Åbo och Rauma blev finnar misshandlade av invandrargäng. Båda offren vad svårt berusade. Efter misshandeln hade gärningsmännen sprungit åt olika håll. Polisen utreder fallen som misshandel och grov misshandel. I båda fallen saknas signalement om gärningsmännen.

Under helgen fick man anmälningar från Halis i Åbo och från området kring TYKS (Åbo universitetets centralsjukhus), om att mörkhyade män hade gått runt och sexuellt trakasserat kvinnor. Polisen rubricerar fallet som sexuella trakasserier.

I Jyrkkälä i Åbo fick polisen rycka ut för att lugna ner en släktfejd. När polisen försökta reda ut bråket, gav sig invandrarna istället på polisen. En av invandrarna var beväpnad med en tjock kedja med ett tungt lås. Patrullen använde sig av pepparspray och elchockvapen för att freda sig mot folk som störde gripandet.

Källor:
Maahanmuuttajat pitivät Lounais-Suomen poliisin kiireisenä
Finska polisen


  • Publicerad:
    2016-08-31 19:15