Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polisskandalen: Familjen tar inte avstånd efter att dottern gjorde de svartas Hitlerhälsning

Av Redaktionen, 2020-06-05
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Svart-makt polisen Lisa Linnéa Simonsson gjorde de svartas Hitlerhälsning när hon var i tjänst. Familjen vägrar nu att avstånd.

Den 4 juni beslutade sig polisen Lisa Simonsson för att hålla upp en skylt med texten ”Vit tystnad är våld”, detta trots att fakta visar att vita har mer än 30 procent högre sannolikhet att dödas av amerikansk polis.

Efter detta gjorde hon vid upprepade tillfällen de svartas black power-rörelse med armen, vilket i ett land med en proportionell hets mot folkgrupplagstiftning torde innebära ett solklart fällande fall. Det är samtidigt okänt om poliser har gjort Hitlerhälsningar eller skrikit sieg heil och liknande för att ”lugna ner stämningen” vid nationella demonstrationer. Det finns i alla fall inga dokumenterade fall där polisen öppet har visat stöd för vit överhöghet som Simonsson nu har gjort för svart makt.

Manifestationen som Simonsson genom sitt agerande anslöt sig till var dessutom en otillåten sammankomst som polisen hade i uppgift att upplösa.

Simonssons far, Sven Conny Simonsson, i Kungsbacka kommenterar fallet:

Kan man få en kommentar om din dotters knäböjande framför demonstranter?

— Jag svarar inte på det.

Peter Springare skriver att han skäms över sina 45 år som polis på grund av detta? Hur ser du på det?

— Hur skulle du reagera om du sitter med en dotter på 23 år och kommer ut i en folkmassa där folk är helt hysteriska. Kan du sätta in dig i den situationen?

Var du med på plats menar du?

— Nej, jag var inte med. Men vart vill du komma?

Jag är intresserad av var detta beteende kommer ifrån i svenskt polisväsende?

— Men driver du med dig nu? Vad skulle du säga som pappa?

Att jag tar avstånd från beteendet.

— Skulle du avstånd då? Vad är du för jävla förälder då. Jag diskuterar inte med dig.

Samtidigt finns tydliga bildbevis på att det var helt lugnt när hans dotter gick ner på knä för att visa sitt stöd för svart överhöghet.

Enorma avståndstaganden från svenskar
Polisen i Stockholm har gått ut för att stödja Simonsson precis som hennes far. De påstår att detta enbart är ett uttryck för ”alla människors lika värde”. Kommentarerna på sociala medier är dock inte nådiga och flertalet riksdagsledamöter har redan uttryckt sitt avståndstagande.

Bland annat kan man utläsa att hon måste få en ”kännbar disciplinpåföljd och sättas i ett bättre arbetslag där hon får lära sig respektera sin uniform och sitt ämbete, eller skiljas från statlig tjänstgöring”. Andra skribenter menar att det hade varit bättre om hon delade ut flygblad för Vänsterpartiet.

Även andra poliser har starkt ifrågasatt beteendet som uppmuntrat uppretade demonstranter att skandera ”ner på knä” till andra poliser efter att Simonsson visat vägen med sitt beteende:


  • Publicerad:
    2020-06-05 16:30