MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Aktivister från Näste 1 blev under förra lördagen nedslagna och omhändertagna när de befann sig inne i Stockholms city för att dela ut valflygblad.

Lördagen den 4 augusti var område 1 från Näste 1 ute på Stockholms gator för att sprida valsedlar och valflygblad. Under hela den veckan hade huvudstaden smutsats ned av årets upplaga av Europride, och som avslutning på homo-spektaklet skulle Pride-paraden marschera längst med Stockholms gator.

Område 1:s aktivister hade då bland annat planerat att stå på broar och vägar längs med paradens färdväg med banderoller som spred sunda budskap i kontrast till den pågående galenskapen. Dagen började med att aktivister och medlemmar samlades en bit utanför stan för att sedan gemensamt bege sig in till city. Väl inne i stan gick man igenom lämpligast plats för att placera banderollerna samt var man skulle dela ut valsedlar.

Man bestämde sig för att dela längs med homo-tåget och började gå mot platsen. Aktivisterna möttes dock ganska omgående av både poliser och ordningsvakter, som av Motståndsrörelsens blotta närvaro snabbt blev hysteriska. Efter endast några meters delande av valflygbladen blev man stannade och ombedda att gå ner i tunnelbanan för ”en dialog”, varpå den ansvarige på platsen svarade med att de minsann inte tänkte gå ner någonstans utan förde gärna en dialog där de befann sig. Ordväxling uppstod mellan den ansvarige på platsen och polisens befälhavare, varpå polisen plötsligt blev rabiat och började att slå aktivisterna med sina batonger samtidigt de gapade att man skulle lägga sig ner på marken.

När alla väl låg på marken, inklusive Motståndsrörelsens fotografer, så omhändertogs samtliga och några greps. Nästkommande sex timmar fick man sedan tillbringa i arresten. När alla senare var frisläppta möttes man återigen upp på den ursprungliga samlingsplatsen för att diskutera dagen och åka hem.

Man kunde bland annat då konstatera att systemet fortsätter att göra allt i sin makt, och ta till alla medel, för att försöka hindra organisationens och partiets framgångar i det stundande valet. Men trots deras tama försök att stoppa oss kommer den sanna oppositionen aldrig att tystas. Nationalsocialismen och Nordiska motståndsrörelsen är här för att stanna.


  • Publicerad:
    2018-08-14 07:00