STOCKHOLM. Det exklusiva området Östermalm börjar i allt större utsträckning berikas av mångkulturen. ”EU-migranter” pekas ut som en sanitär olägenhet och nu väljer politiker att reagera – bland annat genom att erbjuda gratis hemresor.

östermalm

De så kallade EU-migranter som tidigare i år kördes bort från Stockholms södra delar har nu börjat dyka upp på andra platser, däribland i det exklusiva området Östermalm. Samtidigt kommer fler och fler och i nuläget bor det enligt polisen åtminstone hundratals av dessa migranter i Stockholms parker.

– Nu har det blivit en sanitär olägenhet i parker, medborgarna kan inte gå ut med sina hundar eller vara med barnen där för att det luktar, säger Vasastans närpolischef Jonas Elling.

Att mångkulturen beger sig till de exklusivare delarna av staden gillas inte av socialborgarrådet Anna König Jerlmyr från Moderaterna som nu lovar att intensifiera arbetet med problemen. Det första draget var att hyra in parkvakter som gjorde sitt första arbetspass igår.

– De [parkvakterna] ska hjälpa till att kommunicera med de som bor där. Berätta om vilka regler som gäller genom att till exempel visa bilder. Och de kommer även att ha med sig tolk via telefon.  Vi ska även jobba mer med möjligheter till hemresa om man kontaktar socialtjänsten, sa hon.

Källa:
Hundratals bor i stans parker


  • Publicerad:
    2014-07-08 04:00