INRIKES. Nu höjs lönerna för ministrarna i regeringen, den största vinnaren är Stefan Löfvén som får fyratusen kronor mer i månaden. Enligt Statsrådsarvodesnämnden har inte lönerna höjts på ett år, så ”det var dags”.

Löfven flinar hela vägen till banken medans han tömmer skattebetalarnas fickor för att bekosta massinvandringen.

Löfvén flinar hela vägen till banken samtidigt som han tömmer skattebetalarnas fickor för att bekosta massinvandringen.

Statsminister Stefan Löfvén får en lönehöjning på 2,5 procent, vilket innebär fyratusen kronor mer i månaden. Totalt tjänar Löfven nu 164 000 kronor i månaden.

— Nämnden finns för att se över lönerna. Det var ett år sedan vi höjde lönerna senast så det var dags att se över dem igen, säger ordföranden Ove Nilsson.

Övriga ministrar får tretusen kronor mer i månaden och tjänar nu 130 000 kronor. Enligt Statsrådsarvodesnämnden tittar man på löneutvecklingen för andra statliga ämbeten och även på kostnadsutvecklingen i samhället för att fastställa lönehöjningarna. Förra året höjdes ministrarnas löner lika mycket.

De nya lönerna börjar att gälla från och med den första juli. Även riksdagens ledamöter har en hög ersättning för sitt ”arbete” och har ett grundarvode på hela 62 400 kronor.

Enligt Nilsson har man ännu inte funderat på om det skulle vara aktuellt att frysa ministrarnas löneutveckling.

— Under de drygt tio år jag har varit med så har vi höjt varje år, säger han.

Källa:

Klart: Här är Stefan Löfvens nya lön


  • Publicerad:
    2016-06-21 20:45