BORLÄNGE. Politikerna är både missnöjda och oroade över att inte alla Borlängebor är positivt inställda till den invandring som sker till kommunen. ”Jag känner att humanismen och moralen börjar släppa i samhället. Det är oroliga tider och folk är benägna att sparka nedåt”, säger Leif Lindström.

Det är politikerna Ola Brossberg (S) och Leif Lindström (V) som berättar att de nu har tröttnat på ”lögnerna” om invandringen och därför vill söka upp olika verksamheter för att prata om ”problemet” som växer.

— Vi vill ut och träffa folk. Vi har reagerat på att vanliga människor i vår ålder, sådana vi möter i vardagen, är lite gränslösa i sina kommentarer. För mycket lögner sprids, till exempel att alla invandrare får minst 20 000 i pension. Vi har funderat på vad det finns för motmedel, säger Lindström.

De tycker att fokus ska flyttas från invandringen och istället läggas på de försämringar som skett i A-kassan och sjukförsäkringen. Nu vill de att Borlängeborna ska höra av sig och säger också att de kan ta det om någon tycker att de har fel men sedan säger Brossberg följande:

— Vi får aldrig glömma vad som hänt. Det är sextio år sen och vi börjar samma resa om igen. Hur är det möjligt att nazister i dag sitter i våra fullmäktige.

Brossbergs uttalande syftar på att nästeschef Pär Sjögren sedan februari i år har en reservplats på ett kommunalt mandat för Sverigedemokraterna.

Källa:
Trötta på lögner om invandringen


  • Publicerad:
    2015-06-03 01:00