YTTRANDEFRIHET. Brittiska myndigheter hotar CodComedyTJ med fängelse om han fortsätter att posta sina provocerande videos på nätet. Som motdrag har hans följare lyckats få hans videos virala på TikTok.

Skärmbild: TikTok

CodComedyTJ är en brittisk provokatör som ägnat sig åt att provocera fram reaktioner från de intet ont anande personerna han pratat med på videochatten Omegle. Omegle är en videochatt där man inte alltid väljer vem man pratar med och du kan söka på personer som gillar likadana teman som du själv. CodComedyTJ har spelat in de reaktioner han fått när han förlöjligar och ifrågasätter det som anses vara heligt av den politiska korrektheten idag. Dessa videoinspelningar har han gjort live och sedan spridit ut på sociala medier till de som uppskattar den provokativa humorn.

Därför har han använt sig av nazistuniformer, apkostymer och gjort blackfacemålningar. Teman som George Floyd, BLM och homosexualitet var vanligt förekommande. Dessa teman har gjort många människor så mållösa att de gapar likt fiskar när de tittar på honom. För att få fram en ilska hos motparten använde han sig av ett rasistiskt nedsättande språkbruk om svarta, eller andra etniska grupper och eftersom rasism anses vara dåligt i dagens samhälle lyckades han göra många människor arga. Ofta försökte dessa människor spela in honom för att kunna stigmatisera hans handlingar på nätet och i verkliga livet och därmed tvinga honom att underkasta sig samhällets politiskt korrekta normer.

Istället vände han på detta och arbetade in deras försök till social stigmatisering genom att använda det i hans provokation mot de som fann alla hans upptåg osmakliga när de videochattade med honom. Till slut fick de brittiska myndigheterna nog och polisen arresterade honom i hans hem och tog hans utrustning. Enligt hans följare har myndigheterna sagt till honom att han inte får posta mer material på internet under en 18 månaders period annars riskerar han fängelse. Vilket är ett enormt intrång på individens yttrandefrihet.

Då CodComedyTJ var framgångsrik i att få fram en ilsken respons från människor på nätet så blev han väldigt populär hos människor från alla etniska grupper som gillade sådan provokativ komedi. I hans videos kan man se människor med afrikanskt och asiatiskt ursprung som letar upp honom på Omegle för att hylla hans upptåg. De tillhör en stor grupp unga människor som skapat en internetkultur där man bryter mot de mest heliga normerna i samhället.

Denna grupp är arga för att myndigheterna stängt ned honom genom att hota med fängelse. Därför har de nu arbetat för att få hans videos populära på sociala medier och i dagarna har de lyckats. Videon som går att se här på TikTok har flera gånger blivit nedtagen men miljoner människor har sett den och över 260 000 människor har gillat den nuvarande som tillåts vara kvar.

I kommentarsfältet finns det kommentarer från alla etniska grupper som uttrycker bestörtning över hans agerande, men det finns samtidigt människor från alla etniska grupper som finner hans hetsande och skamlösa agerande roligt. Då hans videos tas ned från de flesta videoplattformar existerar de flesta på Telegram där gruppen bevarat hans videos. Läsarna får själva avgöra om de finner hans upptåg roliga. Länkarna går till programmet Telegram.

Två kvinnor skanderar Black Lives Matter

CodComedyTJ i apkostym

CodComedyTJ i blackface

CodComedyTJ ifrågasätter rasism mot vita

Kvinna med Tourettes har oturen att träffa på CodComedyTJ


  • Publicerad:
    2021-03-26 14:40