UTRIKES. Den schweiziske investeraren Marc Faber, även känd som ”Dr. Doom”, sparkas nu från uppdrag och kommer bojkottas av media efter att ha hyllat européerna.

I sitt senaste nyhetsbrev kommenterar Marc Faber, även känd som ”Dr. Doom”, det faktum att européer koloniserade Nordamerika under det förra årtusendet. Detta har skapat en flodvåg av politiskt korrekt klagan, då Faber i nyhetsbrevet skriver att detta är något positivt:

Tacka gud för att vita människor befolkade Amerika och inte svarta människor. Annars hade USA sett ut som Zimbabwe, vilket kanske ändå kommer ske en dag, men USA har åtminstone åtnjutit 200 år av ekonomisk och politisk framgång med en vit majoritet. Jag är inte en rasist, men verkligheten – oavsett om den är politiskt inkorrekt – måste beskrivas för vad den är.

Detta är något som fått den anti-vita pressen att gå i taket. Både CNBC och Fox Business Network kommer bojkotta investeraren i framtiden på grund av uttalandet. I ett uttalande till Reuters, med anledning av CNBC:s beslut, skriver Faber följande:

Vad annat kunde man vänta sig? Om ett påpekande om historiska fakta gör mig till en rasist, så antar jag att jag är en rasist. Jag kanske har fel och att USA i själva verket skulle varit mer framgångsrikt om landet befolkats av svarta, men man får gärna förklara varför det skulle vara så.

Marc Faber har efter sitt uttalande fått sparken från styrelseuppdrag i investmentbolaget Sprott samt gruvföretagen Ivanhoe Mines och NovaGold Resources.

Källa:
’Dr. Doom’ Marc Faber faces media ban for thanking God white people populated America


  • Publicerad:
    2017-10-18 21:10