HOMOLOBBYN. RFSL går nu till ytterligare attack mot kärnfamiljen och menar att lagstiftningen om att endast tillåta två juridiska föräldrar är föråldrad. De får stöd i frågan av MP, F! och V medan S är ”tveksamma”.

Den pedofilanstrukna organisationen RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, lanserar nu ännu en attack mot kärnfamiljen. Organisationen menar att lagstiftningen som endast tillåter upp till två juridiska vårdnadshavare är föråldrad.

Enligt SVT är 30 procent av Sveriges barnfamiljer idag inte kärnfamiljer och antalet barn i samkönade relationer har ökat kraftigt under 2000-talet konstaterar de.

Enligt RFSL:s ordförande Ulrika Westerlund ökar fler föräldrar tryggheten för både barn och vuxna.

— Vi har ju sett exempel på hur de föräldrar som är juridiska vårdnadshavare manövrerar ut föräldrarna som inte är det och undanhåller barnet för de föräldrarna, säger hon.

Enligt en enkät som SVT Rapport gjort finns det ett politiskt stöd för idéerna. Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ är alla positiva medan Socialdemokraterna är ”tveksamma”.

Relaterade artiklar:
RFSL:s ordförande i styrelsen för pedofilanklagad homoorganisation
Rädda barnen demonstrerade för homosexuell propaganda till barn
Erik Ullenhag vill tillåta könsbyte på barn
RFSU vill ha sexundervisning i förskolan
RFSL hyllar förkämpe för pedofili

Källa:
Flera partier vill tillåta fler än två föräldrar


  • Publicerad:
    2014-07-23 14:05