POLEN. Ärkebiskopen i Krakow i södra Polen varnar nu för HBTQP-rörelsen som han beskriver som en ”regnbågspest” som hjärntvättar polackerna. Biskopen jämför också homolobbyn med den kommunistiska ”röda pesten”.

Årliga Prideparaden i Warszawa (skärmbild RT)

Ärkebiskopen Marek Jedraszewski i Krakow i södra Polen varnade på torsdagen för ”regnbågspesten”, nämligen HBTQP-rörelsen som han anser hjärntvättar hans landsmän, och jämför med den ”röda pesten” från kommunisterna.

Vårt land är inte längre drabbat av den röda pesten, vilket inte betyder att det inte finns någon ny som vill kontrollera våra själar, hjärtan och sinnen”, uttalade ärkebiskopen på torsdagen.

Jedraszewski gjorde gällande att den kommunistiska ideologin och homolobbyns agenda i själva verket har sitt ursprung i samma källa.

Inte marxistisk eller bolsjevikisk, men född av samma, neo-marxistiska, anda”, sade han och kallade homolobbyns subversiva arbete i Polen för en ”regnbågsjukdom.”

Polen har under senaste året haft flera kontroverser kring HBTQP. Förra månaden lanserade en polsk tidning klistermärken med texten ”HBTQP-fri zon” vilket skapade rabalder, och i maj arresterades en polsk ”regnbågsaktivist” efter att ha tryckt ut affischer som visade Jesusbarnet och Maria med regnbågsglorior.

Källa:
Catholic archbishop warns of ‘rainbow plague’ threatening Poland


  • Publicerad:
    2019-08-04 15:30