POLEN. Polens inrikesminister Mariusz Blaszcak skyller de senaste terrordåden i Nice på politisk korrekthet och misskött invandringspolitik.

French President Hollande is surrounded by heads of state as they attend the solidarity march in the streets of Paris

Ingen effektiv terrorstrategi enligt Polens inrikesminister Blaszcak.

Som en reaktion på torsdagens terrordåd i Nice har Polens inrikesminister Mariusz Blaszcak gått ut och beskyllt massinvandring och politisk korrekthet för den senaste tidens terrordåd i Europa.

Blaszcak säger att Polen och andra östeuropeiska länder löper betydligt mindre risk att utsättas för liknande terrorhandlingar, på grund av ländernas restriktiva invandringspolitik. Han menar också på att Europa hade varit en säkrare plats om det funnits färre muslimer där.

Vidare hånar inrikesministern dessutom det franska etablissemangets svar på terrorn, som till exempel bestått av att måla blommor på gatorna och arrangera armkroksmarscher med politiska höjdare:

— Vi måste förkasta politisk korrekthet och kalla saker för deras rätta namn. I stället för att organisera marscher som inte löser någonting, borde myndigheterna trygga medborgarnas säkerhet, säger han.

Källa:
Poland: Multiculturalism, Immigration, Political Correctness Responsible For Nice Attacks


  • Publicerad:
    2016-07-17 10:45