PORTUGAL. I Portugal växer opinionen mot massinvandringen och EU. Nyligen spelade det portugisiska nationalistpartiet Partido Nacional Renovador (PNR) upp en scen utanför presidentens bostad. En avrättning på terroristgruppen IS manér visades upp och tal hölls inför en nyfiken folksamling.

Det portugisiska nationalistpartiet PNR (Översatt: Nationella förnyelsepartiet) genomförde förra lördagen en manifestation mot IS och massinvandringen från tredje världen. Demonstrationen iscensattes framför presidentens officiella bostad och drog en större publik. Demonstrationens paroll var ”Islam, inte, här!” och budskapet var ”Mot Islamska staten och flyktinginvasionen från tredje världen”.

Demonstrationen bestod av 4 medlemmar från PNR som hade satt på sig de ökända orangea fångdräkterna som man kunnat se i IS avrättningsvideos och några andra medlemmar hade klätt ut sig till IS krigare. På liknande sätt som den katolske prästen fick halsen avskuren förra veckan iscensatte aktivisterna en avrättning framför den stora folksamlingen som en symbolisk handling för vad som håller på att hända i Europa. Innan hade man också delat ut plakat med bilder och texter på de ansvariga för det som håller på att hända i Europa. På bilderna kunde man se folkförrädarna: Angela Merkel, Jean-Claude Junker, Jose Barosso och Francois Hollande.

bild 2

Iscensatt avrättning under demonstrationen.

PNR’s vice president João Pais do Amaral pratade vid demonstrationen och tog upp det muslimska problemet.

– Just nu pågår byggandet av en moské i Lissabon med skattepengar. Ingen vet hur många illegala muslimer som befinner sig i vårt land, ingen vet heller hur de uppehåller sig själva och sina familjer, sa han.

Amaral påpekade också att många menar att det inte existerar ett problem med islamism i Portugal men att det är bättre att komma med lösningar innan problemen har dykt upp. Detta tyder på ett revolutionärt tankesätt istället för det konservativa reaktionära tankesättet som dominerar stor del av Europas nya höger.

Även fast det finns en viss skillnad mot övriga nationalistiska partier i Europa så påpekade Amaral att det fortfarande är ovisst hur Europa och USA som helhet kommer att reagera på det muslimska problemet. Han menade även att de andra nationalistiska partierna är ”våra kollegor” och att många av dessa partier under många år blivit förlöjligade, jagade och hatade men ändå fortsatt sin kamp. Vilket har lett till att en del av dessa partier nu förbereder sig för att styra i sina respektive länder.

Han fortsatte sitt tal till folksamlingen:

– Systemets partier, ynkryggar, medlöpare och medias lakejer säger alla att islam inte kommer bli nåt problem. Men i andra länder där de nationalistiska partierna är nära makten kan man alldeles för lätt se vilka effekter som blir av islamiseringen.

– Halshuggningar, våldtäkter, uppehållsberoendet, bombningar, införandet av sharialagar i stadsdelar i olika storstäder, förbud mot krucifix i det offentliga rummet, rivning av kyrkor och en allt snabbare befolkningstillväxt är några bland många konsekvenser som islam för med sig.

– Kamrater! Av den här anledningen är vi här idag för att protestera. Vänta inte på stora entusiastiska folkmassor omkring dig. Det är en illusion och kommer inte att ske. Titta istället framåt med glädje och stolthet och inse att du tillhör förändringens motor och att du följs av fler beslutsamma och modiga människor, de som verkligen räknas.
PNR’s vice president avslutade sedan talet med följande meningar:

– Förändringar och stora landvinningar har aldrig genomförts av stora folkmassor. Stora folkmassor är resultatet av förändringar och och stora landvinningar.
– Det anstår oss att hålla lågan vid liv, och få den att växa. Vi måste bli ”hatade” [av media] i dessa fientliga och oroliga tider. PNR kommer att göra vad som förväntas och aldrig kompromissa! Vi ger aldrig upp försöken att rädda vad som fortfarande kan räddas, eftersom en dag, tro mig, kommer det att vara vår tur!

En talande propagandabild från partiet.

Efter João Pais do Amaral tal fortsatte partisekreteraren Joao Patrocinio att tala om horderna av muslimer som invaderar Europa, att ingen verkligen tror att tolerans och integration kommer fungera mot detta problemet.

PNR är Portugals största nationalistiska parti och grundades år 2000. Innan har partiet haft det franska Front National som föredöme och deras politiska program innehåller bland annat:

– Stötta familjen, det portugisiska barnafödandet och utbildning.
– Begränsa invandringen och vända om flyktingströmmen.
– Bekämpa brottsligheten genom att minska straffrättsåldern.
– Bekämpa marxismen och kapitalismen som hämmar tusentals portugisiska familjer och som lamslår nationen, företagen och arbetskraften.

Partiet har anklagats för att främja diskriminering på grund av ras, religiösa och sexuella grunder och en del av deras propaganda har subtilt uppmanat till våld och hat mot vissa grupper såsom invandrare och homosexuella. Diskussioner har förts i Portugal huruvida man ska förbjuda partiet. Sedan första valet 2002 har man sju-dubblat sitt röstantal och i de portugisiska valen 2015 fick partiet sitt hitintills bästa röstresultat med 27 269 röster och en andel på 0,5 procent.

partido-nacional-renovador_11950

Valaffisch från PNR.

Här kan du läsa mer om partiet på Wikipedia.

Källa:
Portuguese Nationalists Demo against Invasion


  • Publicerad:
    2016-08-04 17:35