SVERIGE. Efter ett flertal incidenter, med bland annat en stulen postbil och stulen post, kan Postnord komma att utfärda ett utdelningsstopp i det invandrartäta området Tjärna Ängar i Borlänge. Boende i området menar dock att reaktionen från postföretaget är överdriven.

I de mångkulturella områdena Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna i Borlänge har postföretaget Postnord vid åtminstone fyra tillfällen i år utsatts för vandalism. Bland annat ska de ha utsatts för förflyttade postbilar, stulen post och vid något tillfälle ska en postbil ha blivit stulen.

Situationen för postutdelarna har lett till att Postnord nu ska se över olika alternativ som kan förhindra den här typen av händelser i områdena, främst i Tjärna Ängar där problemen är som värst.

— Det läskiga scenariot är att vi får utfärda ett utdelningsstopp, säger Joakim Persson områdesansvarig på Postnord.

Personer boende i de invandrartäta områdena anser dock att postföretagets reaktion på händelserna är överdriven och de menar att det är ”busiga ungdomar” som ligger bakom vandalismen mot postutdelarna.

— Det beror på ungdomar som är busiga och det är inte okej över huvudtaget, men man kan lösa det här, säger invandraren Abdi Mohamed.

Källa:
Postnord ser risk för utdelningsstopp på Tjärna Ängar


  • Publicerad:
    2016-12-02 21:30