NATO Storbritanniens premiärminister Boris Johnson tvingades avgå efter massiva protester. Nu tros han bli ny generalsekreterare för Nato.

För några veckor sedan avgick Storbritanniens premiärminister Boris Johnson från sin post efter en lång rad avhopp från ledande ministrar.

Anledningen är bland annat ”partygate” där premiärministern ska ha festat samtidigt som han infört lockdown för folket. Men premiärministerns festande under corona är bara en i raden av en mängd olika skandaler som omgärdat den brittiske premiärministern. Innan han avgick, efter massiva protester, ska han även ha mörkat att en homosexuell parlamentsledamot, Chris Pincher, anklagats för sexuella trakasserier mot andra män.

Efter att ha kört över folket och uppträtt korrupt väntar nu ett nytt toppjobb hos Nato. Detta avslöjar den brittiska tidningen The Daily Telegraph idag som hänvisar till källor som är insatta i utvecklingen.

Johnson avgår som premiärminister den 6 september och kommer enligt tidningen sannolikt att tillträda rollen efter att chefen för det USA-ledda militärblocket, Jens Stoltenberg, ”avgår i september nästa år”, vilket kommer att lämna en vakans för den högprofilerade försvarspositionen.

”Människor kommer förmodligen att tvista om Boris Johnsons arv i åratal – men en sak som helt klart är obestridlig är hans absolut starka stöd för Ukraina inför rysk barbari”, skriver tidningen om varför Nato vill ha Boris Johnson som chef över krigsalliansen.

Enligt tidningen har Johnson stöd inom det konservativa partiet och stora delar av försvarsmakten till att bli Natos generalsekreterare. Lord Richard Dannatt, som tidigare var chef över armén, kommer dock inte ställa sig bakom Johnson på grund av ”hans karaktär”.

— Jag är rädd att det är de personliga sakerna, bristen på integritet, bristen på tillit. Uppriktigt sagt vill vi inte visa upp Boris Johnson på den internationella scenen för mer förlöjligande. Han är en nationell förlägenhet, säger han.