VALPÅVERKAN. I USA utsätts den demokratiska presidentkandidaten Tulsi Gabbard för systematisk censur, både från stora kommunikationsföretag och det egna partiet.

Tulsi Gabbard, demokratisk presidentkandidat från Hawaii. Foto marcn (CC BY 2.0)

Kongressledamoten Tulsi Gabbard från Hawaii har fått mycket uppmärksamhet i de två debatter som det amerikanska vänsterpartiet Demokraternas presidentkandidater hittills haft.

Intresset för henne har i synnerhet ökat efter att hon framgångsrikt gått till verbal attack mot Demokraternas favoritkandidat, den Jamaicaättade Kamala Harris.

Att Gabbard har stigit som en raket i popularitet har överraskat medierna i USA. Detta har i sin tur gjort henne impopulär bland de stora teknologiföretag som hanterar informationsspridning på internet. Det gäller både sökmotorer och e-posttjänster som Google och GMail, och sociala plattformar som Twitter.

Som Nordfront tidigare rapporterat har Gabbard en stämning på gång mot Google, just riktat mot det judiskt styrda företagets valpåverkan.

Samhällsnytt skriver att liksom Facebook och Twitter har Google och Youtube kritiserats för att tysta och censurera konservativa röster genom att beteckna deras budskap som ”hat”.

Kommentatorer i USA påpekar att det är ett av problemen med Tulsi Gabbard, hon är ingen ”äkta” demokrat, utan låter som om hon tillhör Trumps parti Republikanerna.

Men Gabbard anser att den här konflikten inte står mellan vänster- och högerpolitik utan om yttrandefrihet. Därför vill hon att de sociala mediejättarna delas upp i mindre bolag som skall konkurrera med varandra.

Det egna partiet motarbetar henne
Som om hon inte ”bara” hade Google och Twitter som fiender, har hon även det egna partiet emot sig.

I Demokraternas röstfiske på internet har man anordnat ett inofficiellt röstningsformulär om vilka presidentkandidater väljarna föredrar, en så kallad straw poll.

Inför valet av ”sin” kandidat finns ett frågeformulär där man får svara på olika frågor i politik. Svaren man väljer leder till slut en lista på de kandidater som passar just ens egna hjärtefrågor bäst.

Men svaren är riggade. Redan innan man gör testet får man veta att partiet bara behöver ytterligare 42 röster för att göra testet statistiskt välunderbyggt. Men trots att många hörsammat omröstningen, stod det under lång tid att man behövde 42 röster till.

Sean Kerrigan SGTReport fyllde i formuläret; angav först att han var mest intresserad av Tulsi Gabbard som president och svarade sedan på frågorna. Det gick att skriva in egna svar.

Resultatet av hans undersökning blir – även om han väljer de frågor han vet att hans demokratiska favoritkandidat Tulsi Gabbard öppet talar om och framför allt beträffande den konstitutionellt hittills skyddade yttrandefriheten – att han får en lista över andra kandidater som enligt det demokratiska partiet ”passar honom bäst”.

Den röstande får dem inte ens i rangordning med en träffpoäng i procent vilket annars är vanligt i dylika undersökningar utan bara i bokstavsordning. Listan innehåller Joe ”Creepy” Biden, juden Bernie Sanders och partifavoriten Kamela Harris, som tillhör en av de minst lämpade att representera Kerrigans intressefrågor.

Tulsi Gabbard omnämns inte alls bland Kerrigans föreslagna kandidater.

Källor:
Demokratisk presidentkandidat censureras av Google och Twitter inför valet
Trump tells progressive congresswomen to ‘go back’ to where they came from
Youtube/NBC News: Harris Slams Trump: ‘We Have A Predator Living In The White House’
Youtube/SGTReport: Truth is dangerous
Kamala Harris Suggests As Pres She’d Send Law Enforcement Door-To-Door To Confiscate Guns In Wake Of El Paso Shooting
Twitter/Maxine Waters


  • Publicerad:
    2019-08-05 18:05